infineon4engineers Facebook

infineon@google+ Google+

infineon@linkedin linkedin

infineon4engi@twitter twitter

infineon@youtube youtube

+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: IRPS5401 won't start / initial bring-up

  1. #1
    New Member New Member GnilCH is on a distinguished road
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    1
    Points
    15

    IRPS5401 won't start / initial bring-up

    Hey Guys

    I have this strange problem with all IRPS5401 on our new PC Board. Even though the devices are configured properly, they won't start-up the output voltage when commanded to do so. I checked all external voltages and inputs to the devices and they seem fine. I even extracted the configuration of a running IRPS5401 on a Xilinx FPGA Eval Board and copied it over to one of my IRPS5401 and it still refuses to ramp up the output voltage.
    The copied-over channel even has the very same voltage and current configuration as on the Xilinx eval board and the connections of the IRPS5401 are EXACTLY the same as on the Xilinx eval board as well, so I'm really running out of ideas here and the whole board is dead in the water without the enabling of these power converters =(
    Is there some sort of a safety switch that needs to be disabled first before enabling the device for the first time?
    Do I need to program the configuration into the MTP or can the device run with a temporary configuration programmed by the PowIRCenter into volatile memory?

    I do have other IR-devices on the same board, like IR38060/62/64, which all run fine. Only the IRPS5401 refuses to give in to my commands

    Your help is very much appreciated
    Fabian

    Edit: attached schematic page
    Click image for larger version

Name:	2019-07-03_12h49_20.jpg
Views:	6
Size:	546.8 KB
ID:	4020
    Last edited by GnilCH; Jul 3rd, 2019 at 03:53 AM. Reason: attached schematic page

  2. #2
    New Member New Member Aef is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Italy
    Posts
    1
    Points
    40
    Hi to all,

    same problem here!
    We have a carrier board for an UltraZED with two IRPS5401 and they won't to ramp up output voltages. We set them with the DESIGN WIZARD of IR PowIRCenter (build 6834) without any success.

    Your help is very much appreciated.
    Andrea

  3. #3
    New Member New Member nickb is on a distinguished road
    Join Date
    Sep 2019
    Posts
    1
    Points
    40
    Can you check the status of the output rails in PowIRCenter?
    Maybe there are overcurrent faults disabling the outputs?

+ Reply to Thread
Disclaimer

All content and materials on this site are provided “as is“. Infineon makes no warranties or representations with regard to this content and these materials of any kind, whether express or implied, including without limitation, warranties or representations of merchantability, fitness for a particular purpose, title and non-infringement of any third party intellectual property right. No license, whether express or implied, is granted by Infineon. Use of the information on this site may require a license from a third party, or a license from Infineon.


Infineon accepts no liability for the content and materials on this site being accurate, complete or up- to-date or for the contents of external links. Infineon distances itself expressly from the contents of the linked pages, over the structure of which Infineon has no control.


Content on this site may contain or be subject to specific guidelines or limitations on use. All postings and use of the content on this site are subject to the Usage Terms of the site; third parties using this content agree to abide by any limitations or guidelines and to comply with the Usage Terms of this site. Infineon reserves the right to make corrections, deletions, modifications, enhancements, improvements and other changes to the content and materials, its products, programs and services at any time or to move or discontinue any content, products, programs, or services without notice.