infineon4engineers Facebook

infineon@google+ Google+

infineon@linkedin linkedin

infineon4engi@twitter twitter

infineon@youtube youtube

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: how to config tc275 adc ?

  1. #1
    Beginner Beginner Antony is on a distinguished road
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    7
    Points
    80

    how to config tc275 adc ?

    I want to use vadc for Motor control,how to config it for phase current sample?Pwm trigger adc

  2. #2
    Beginner Beginner tomazpercic is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    10
    Points
    215
    Have a look at ILLD sample programs, there's plenty regarding motor drive and CCU6 and VADC.

  3. #3
    Beginner Beginner Antony is on a distinguished road
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    7
    Points
    80
    Quote Originally Posted by tomazpercic View Post
    Have a look at ILLD sample programs, there's plenty regarding motor drive and CCU6 and VADC.
    PWM triggers adc, how long does it take from the trigger to the sample result interrupt?
    Now,my time is 3.5us,I don't know why so long.
    According to user manual,Tc275 sample time should be 1us.

  4. #4
    Beginner Beginner tomazpercic is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    10
    Points
    215
    Are you using ILLD drivers?

    There is an error in the ADC sample time calculation, function IfxVadc_calculateSampleTime(), the calculated sample time is much too long.
    Have a look at user manual 2.2 page 28-79 and in your ADC init manually set the STCS value in register GLOBICLASS.

    3.5 us sounds good if you've set the sample time 1.0 us with ILLD (the actual sample time is 2.5 us or more).

    When I set STCS to 16 (sample time = 0.9 us), I get around 2.0 us from trigger to ISR. It should be around 1.5 us, the rest is probably ADC arbitration + interrupt latency.

    Regards

  5. #5
    Beginner Beginner Antony is on a distinguished road
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    7
    Points
    80
    Quote Originally Posted by tomazpercic View Post
    Are you using ILLD drivers?

    There is an error in the ADC sample time calculation, function IfxVadc_calculateSampleTime(), the calculated sample time is much too long.
    Have a look at user manual 2.2 page 28-79 and in your ADC init manually set the STCS value in register GLOBICLASS.

    3.5 us sounds good if you've set the sample time 1.0 us with ILLD (the actual sample time is 2.5 us or more).

    When I set STCS to 16 (sample time = 0.9 us), I get around 2.0 us from trigger to ISR. It should be around 1.5 us, the rest is probably ADC arbitration + interrupt latency.

    Regards
    Thank you.I know why.

    tCN = (2 + STC + N + PC) × tADCI + 2 × tVADC

    I set the STC = 0.It's total about 1.2us.

  6. #6
    Beginner Beginner Antony is on a distinguished road
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    7
    Points
    80
    Quote Originally Posted by tomazpercic View Post
    Are you using ILLD drivers?

    There is an error in the ADC sample time calculation, function IfxVadc_calculateSampleTime(), the calculated sample time is much too long.
    Have a look at user manual 2.2 page 28-79 and in your ADC init manually set the STCS value in register GLOBICLASS.

    3.5 us sounds good if you've set the sample time 1.0 us with ILLD (the actual sample time is 2.5 us or more).

    When I set STCS to 16 (sample time = 0.9 us), I get around 2.0 us from trigger to ISR. It should be around 1.5 us, the rest is probably ADC arbitration + interrupt latency.

    Regards
    I have another question.
    My ADC result always jump 15 AD,I try many ways,but without effect.
    Have you met?

  7. #7
    Beginner Beginner tomazpercic is on a distinguished road
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    10
    Points
    215
    What hardware/board are you using?

  8. #8
    Beginner Beginner Antony is on a distinguished road
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    7
    Points
    80
    Quote Originally Posted by tomazpercic View Post
    What hardware/board are you using?
    I I tried several boards, TriBoard and my own board.The AD results also have jumps when I use the VADC demo.

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Disclaimer

All content and materials on this site are provided as is. Infineon makes no warranties or representations with regard to this content and these materials of any kind, whether express or implied, including without limitation, warranties or representations of merchantability, fitness for a particular purpose, title and non-infringement of any third party intellectual property right. No license, whether express or implied, is granted by Infineon. Use of the information on this site may require a license from a third party, or a license from Infineon.


Infineon accepts no liability for the content and materials on this site being accurate, complete or up- to-date or for the contents of external links. Infineon distances itself expressly from the contents of the linked pages, over the structure of which Infineon has no control.


Content on this site may contain or be subject to specific guidelines or limitations on use. All postings and use of the content on this site are subject to the Usage Terms of the site; third parties using this content agree to abide by any limitations or guidelines and to comply with the Usage Terms of this site. Infineon reserves the right to make corrections, deletions, modifications, enhancements, improvements and other changes to the content and materials, its products, programs and services at any time or to move or discontinue any content, products, programs, or services without notice.