infineon4engineers Facebook

infineon@google+ Google+

infineon@linkedin linkedin

infineon4engi@twitter twitter

infineon@youtube youtube

+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: Error occured while connecting to the solver process...PLS HELP!

  1. #1
    New Member New Member Alibabara is on a distinguished road
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    2
    Points
    20

    Error occured while connecting to the solver process...PLS HELP!

    Hello,

    I'm pretty new to the Infineon Microcontroller Programming with DAVE.

    Today I wanted to setup DAVE and start my 1st project with the XMC2GO.

    I installed the 64-bit Version of DAVE and the Segger J-Link Drivers.

    Unfortunately I get some error messages and I don't know what to do:

    when i'm initializing a project, I always get the error: Error occured while connecting to the solver process.

    This is causing following problem: when I want to work through this tutorial: http://www.infineon.com/dgdl/Infineo...4d059f7b8c712d

    I can't do the pin mapping part. All Pins of the C are grey. And I can't even do this manual pin allocator. (screenshot attached)

    Click image for larger version

Name:	mapping.jpg
Views:	1
Size:	42.3 KB
ID:	2794Click image for larger version

Name:	allocator.jpg
Views:	0
Size:	38.7 KB
ID:	2795


    So I can't put the PWM Signal on a GPIO of the 2Go.

    I uninstalled the 64-bit version and tried the 32-bit. Same Problem. Also uninstalled and reinstalled Dave+Apps+Segger J-Link multiple times. No change.

    What is strange is, that I installed it on my other PC too, and there is no problem. the Pins are listed in the manual pin allocator and I can set the PWM Signal to the GPIO I want.

    I didn't do anything different then on this PC.

    Can anyone help me get DAVE running on my Laptop please?


    Thanks in advance!

  2. #2
    Beginner Beginner wyliam is on a distinguished road
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    2
    Points
    50
    Hello Alibabara.

    I got the same problem. I understand what you feel.

    We better make a new forum other than this, because this forum is dead for a long time.

    Even Lord Jesus's answer is not helping
    https://www.infineonforums.com/threa...7285#post17285
    Click image for larger version

Name:	Screenshot_4.jpg
Views:	2
Size:	149.0 KB
ID:	3485

    By the way, have you find out the answer of your problem above? Because I still need the answer too

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Disclaimer

All content and materials on this site are provided as is. Infineon makes no warranties or representations with regard to this content and these materials of any kind, whether express or implied, including without limitation, warranties or representations of merchantability, fitness for a particular purpose, title and non-infringement of any third party intellectual property right. No license, whether express or implied, is granted by Infineon. Use of the information on this site may require a license from a third party, or a license from Infineon.


Infineon accepts no liability for the content and materials on this site being accurate, complete or up- to-date or for the contents of external links. Infineon distances itself expressly from the contents of the linked pages, over the structure of which Infineon has no control.


Content on this site may contain or be subject to specific guidelines or limitations on use. All postings and use of the content on this site are subject to the Usage Terms of the site; third parties using this content agree to abide by any limitations or guidelines and to comply with the Usage Terms of this site. Infineon reserves the right to make corrections, deletions, modifications, enhancements, improvements and other changes to the content and materials, its products, programs and services at any time or to move or discontinue any content, products, programs, or services without notice.