infineon4engi@twitter infineon@linkedin infineon4engineers infineon@youtube
twitter Facebook Linkedin Youtube

Banner_DigitalMotorController Banner_IMM100_Series Banner_IMC100Series Banner_IRMCSeries Banner_iMotionApplicationKit


+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 12 of 12

Thread: imm101T-046 UART not responding

  1. #11
    Beginner Beginner mngr0 is on a distinguished road
    Join Date
    May 2020
    Posts
    10
    Points
    80
    Next I tested the UART communication, from my microcontroller.

    Here you can see my setup:

    Click image for larger version

Name:	photo_2020-06-05_11-48-27.jpg
Views:	0
Size:	99.4 KB
ID:	4836

    I have an external power supply, grounds in common, and a logic analyzer to check what is going on(you can see the red pins).

    According to chapter 2.3 of SRM V1.3, this is a valid data frame, that should be interpreted as "read status of slave with address 1" with the necessary checksum.

    01 00 00 00 00 00 ff ff

    My UART configuration is
    -no parity
    -8 bits
    -one stop bit
    -57600 BAUD

    What I see with the logic analyzer is that RX and TX lines are always high.
    I have use the same logic analyzer to look at the communication with the on board debugger, with success, so I think it is not preventing the communication in any way.

    I swapped rx and tx, to be sure, same result.
    If I remove power supply to the IMM101T I start seeing the communication.

  2. #12
    Beginner Beginner mngr0 is on a distinguished road
    Join Date
    May 2020
    Posts
    10
    Points
    80
    I rescued the IMC102T too. I noticed that I have to supply power well after clickng "program", I mean, nearly 2 seconds.

    I connected my microntroller, with the logic analyzer, with no modification to the firmware.
    I found both rx and tx always high. As before only when imc102T is powered.

    I swapped rx and tx and I found a reply from the logic analyzer!!

    Click image for larger version

Name:	uart.PNG
Views:	1
Size:	30.4 KB
ID:	4837

    Now I can move on and implement a library to interfacing my controller to infineon products.

    The only part that is missing is the UART with IMM101T.

+ Reply to Thread
Disclaimer

All content and materials on this site are provided “as is“. Infineon makes no warranties or representations with regard to this content and these materials of any kind, whether express or implied, including without limitation, warranties or representations of merchantability, fitness for a particular purpose, title and non-infringement of any third party intellectual property right. No license, whether express or implied, is granted by Infineon. Use of the information on this site may require a license from a third party, or a license from Infineon.


Infineon accepts no liability for the content and materials on this site being accurate, complete or up- to-date or for the contents of external links. Infineon distances itself expressly from the contents of the linked pages, over the structure of which Infineon has no control.


Content on this site may contain or be subject to specific guidelines or limitations on use. All postings and use of the content on this site are subject to the Usage Terms of the site; third parties using this content agree to abide by any limitations or guidelines and to comply with the Usage Terms of this site. Infineon reserves the right to make corrections, deletions, modifications, enhancements, improvements and other changes to the content and materials, its products, programs and services at any time or to move or discontinue any content, products, programs, or services without notice.